bokarbeid.no

Konsulentuttalelse

Ønsker du tilbakemeldinger før du skriver videre, eller er du usikker på om manus er godt nok? Det er mange grunner til å spørre om en uavhengig konsulentuttalelse. Enten for de ti-femten første sidene, deler av eller hele boka. Send en uforpliktende forespørsel i skjemaet under, så gir vi deg pristilbud.

Fill out my online form.
.

Hva er konsulentuttalelse?

Dette er en uttalelse fra en litterær konsulent. Konsulenten er vanligvis en bokredaktør, forfatter, tidligere forfatter eller litteraturstudent. Vanligvis er uttalelsen noe du får fra et forlag, sammen med avslag eller interesse for bokmanuset du har sendt inn. Noen forlag sender svar innen få dager, andre svarer aldri – men vanlig responstid er en til to måneder. Uttalelsen kan være på en setning, ett avsnitt eller opptil et par sider. Forlagene får så mange manus at du ikke kan regne med en uttalelse, stort sett får du bare ja eller nei. Det konsulenten primært ser etter er: Kan denne boka selge bra – eller har den så viktig budskap eller så stor litterær verdi at den bør utgis?

Hos bokarbeid kan du bestemme hva du ønsker tilbakemeldinger på. Eller du kan bestille en klassisk konsulentuttalelse, som minner litt om en bokanmeldelse, pluss forslag til forbedringer. Tilbakemeldingen vil ofte være på rundt én side, og noen ganger lenger. Selv om uttalelsen kan virke kort, ligger det mye arbeid bak å lese boka og arbeide fram forslag.

konsulentuttalelse

Husk å teste kalkulatorene og testene våre, for å finne ut hvor og hvordan du eventuelt bør utgi boka.