bokarbeid.no

Slik starter du eget forlag

Du trenger egentlig ingenting for å starte forlag. Men det kan være greit å ha et organisasjonsnummer, som du kan oppgi til samarbeidsparter. Organisasjonsnummeret kan være enkeltpersonsforetaket ditt. Det er ikke nødvendig med aksjeselskap eller andre driftsformer. Vi anbefaler faktisk at du starter med et enkeltpersonsforetak og heller utvider til andre former senere. Den økonomiske risikoen med eget forlag er uansett veldig liten, fordi dagens teknologi har gjort det billig å produsere bøker. Organisasjonsnummer får du hos brreg.no.

slik gir du ut bokVi gir bort boka Slik gir du ut på eget forlag. Fram til 29. september 2020 får du boka (du må betale 74 kroner for frakt). Usikker på hvordan du betaler for frakten? Les info: (?)
Se video med tips nedenfor

Slik gir du ut boka på eget forlag

Regnestykket om kostnader er feil. Oddbjørn har nok blandet med andre bøker. Her er kostnadene for boka i videoen. Alle beløp er inkludert moms:

Redaktør: 7500 kroner
Språkvask/korrektur: 4375 kroner
Omslag: 9000 kroner
Ombrekking: 7162,50 kroner
Trykking og frakt: 15 363,75 kroner (500 eksemplar i dette tilfellet)

Kostnaden for redaktør, omslag og ombrekking kan i mange tilfeller være betydelig lavere, men det kommer an på mange faktorer.

Totalkostnad for boka i videoen: 43 401 kroner. Det vil si at dersom forfatteren selger en del bøker direkte (100 prosent inntjening), så er all kostnad tjent inn etter 145 solgte bøker.