bokarbeid.no

Bli kjent med redaktørene våre

Alle redaktørene er headhuntet eller har blitt varmt anbefalt. Men det er ikke nok: Sjefen i bokarbeid.no, Oddbjørn By, ser gjennom arbeidet som redaktørene sender ut – for å sikre varig kvalitet. Han benytter dessuten disse redaktørene til sine egne bøker. I tillegg får vi topp tilbakemeldinger fra kundene. Kort sagt legger vi sjela i å levere kvalitetsarbeid.

Jan Roger: Har vært redaktør på over 60 manus – innen alle sjangre. Vanligvis redaktør på Oddbjørn Bys bøker. Han har en bachelor i Historie fra Universitetet i Oslo, som inkluderer en årsenhet i Allmenn litteraturvitenskap. Gikk på Skrivekunstakademiet i Hordaland tidlig på 2000-tallet.

Siri: Har vært redaktør på seks manus. Utdanna litteraturviter med master i allmenn litteraturvitenskap, og bachelor i språk og litteratur med fordypning i nordisk og allmenn litteraturvitenskap fra NTNU. Radiojournalist på fritida.

Sigrid: Har vært redaktør på sju manus. Hun jobber også som oversetter og har erfaring fra tidsskriftsarbeid med blant annet vurdering, redigering og korrekturlesing av skjønnlitterære og faglige tekster. Hun har en master i litterær oversettelse fra Universitetet i Oslo og en bachelor i språk og litteratur med fordypning i allmenn litteraturvitenskap og engelsk fra NTNU.

Rikard: Har master i Estetiske studiar og litteraturvitskap, har arbeidd frilans som omsettar og skribent i fleire år, og debuterte i 2016 med romanen Hogst på Aschehoug. Har levert eit dusin konsulentomtaler til Aschehoug og andre forlag. Har vore redaktør for ti manus.

Jan Roger, Siri, Sigrid og Rikard har til saman utført cirka 308 korrekturoppdrag og 51 konsulentoppdrag.

På utkikk etter spesiell kompetanse? Vår erfaring og teori er at redaktøren bør reflektere målgruppen og leserne dine. Har du skrevet en populærvitenskaplig bok om økonomi? Da er det ingen ulempe at redaktøren ikke er utdannet økonom, fordi redaktøren er som leserne flest. Den fagspesifikke biten bør heller en ekspert på området se gjennom først. Deretter kan redaktøren se gjennom det litterære, og at budskapet kommer best mulig fram til målgruppa.