Gratis kontorplass

Både litteraturhusene i Oslo og Bergen tilbyr gratis kontorplass til forfattere. Begge steder kan du få et eget rom – med da må du være medlem av NFFO (Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening) eller lignende organisasjoner. Jeg har selv benyttet tilbudet i Oslo, og er godt fornøyd. Kontorplassen var musestille og det var fint å ha et eget sted å skrive. Du søker ved å sende e-post til camillamarie.widholm@nffo.no. I emnefeltet skriver du “Litteraturhuset i Bergen”, eller Oslo.

Når det gjelder synergi, så følte jeg at den gikk i feil retning. Mange av forfatterne som sitter på Litteraturhuset i Oslo har mistet all gnist i øynene og sleper føttene etter seg. Så når du går inn på Skriveloftet, bør du ha godt mot. Rådet mitt er å beholde din faste jobb, og heller skrive i perioder. Da kan kontorplass på Litteraturhuset være gunstig.

Du behøver ikke være medlem i forfatterforeningen for å få gratis kontorplass. Skriveloftet på Litteraturhuset i Oslo rommer 45 skriveplasser i åpent landskap. Hele etasjen har trådløst nettverk som fritt kan benyttes av brukere. Skriver og kopimaskin er også tilgjengelig. Plassene fungerer etter førstemann til mølla prinsippet.

Hvis du ikke er medlem i en forfatterorganisasjon kan du søke om plass. Jeg tror du enkelt får plass hvis du driver med skriving eller litteraturprosjekter,  jeg har aldri sett at det har vært fullt på skriveloftet. Her kan du lese mer om hvor og hvordan du søker.

gratis kontorplass Oslo