Litterær storhetstid i Nord-Troms

Oddbjørn By var nettopp på Storslett i Nord-Troms (ved Lyngsalpene). Han spår en litterær storhetstid i området. Hvorfor?

– Deltakerne hadde konkrete og gode bokideer
– På kurset fikk de oppskriften på å utgi på eget forlag

Hvordan gi ut bok? Dette var tema da Oddbjørn By holdt kurs på Storslett. Deltakerne hadde ideer om barnebøker, bøker fra krigen, om lokale hendelser, fagbøker og lærebøker. Oddbjørn tror Nord-Troms vil oppleve en storhetstid innen litteratur – fordi det er mange flotte ideer – og fordi deltakerne nå vet hvordan de utgir bøkene selv.

Å utgi selv gir langt større inntekter på boksalget, noe som igjen kan medføre mer og bedre litteratur. Som kjent gjør dagens teknologi det mye enklere og billigere å utgi litteratur. Uten at det går på bekostning av kvaliteten, da man kan benytte seg av de samme frilansredaktørene, korrekturleserne og lignende – som de store forlagene bruker. Deltakerne fikk også med seg boka Slik gir du ut på eget forlag.

Kurset var også det første tre-timers kurset Oddbjørn har holdt om dette tema. Som hukommelsesmester brukte han ingen manuskript, kun manuskript som han hadde i hodet. Evalueringen fra deltakerne som svarte på skjema ga snitt på 4,66 – der 1 er dårligst og 5 er best.

Alt var relevant for meg! Siden jeg er i starten av min skriveprosess var det motiverende å tenke litt fram også, på hvordan boken skal gis ut når den tid kommer!

Jeg syns det var veldig informativt og spennende. Mye var nytt for meg, og ting jeg overhodet ikke hadde tenkt på! Oddbjørn er en meget dyktig foreleser!

Det blir spennende å følge med på litteraturen i Nord-Troms!