Bokblogg – Norges mest leste akkurat nå

Hvilken bokblogg er mest lest? Fasiten forandrer seg stadig, men her er en liste over de mest leste. Her finner du boktips for enhver smak. Alle på listen er positive til å motta bøker, men du kan ikke regne med at alle leser og anmelder boka du sender. Generelt er romaner/krim de mest omtalte bøkene på bloggene. I løpet av kort tid vil vi oppdatere lista etter hvilke sjanger bloggene fokuserer mest på. Lenger nede finner du navn og kontaktinformasjon. Bloggerne er spredd over hele landet, og har aldersspredning fra tyveårene til femtiårene. Vi oppdaterer lista kontinuerlig (sist i mars 2022)

Alfabetisk liste over de mest leste:

Artemisias verden
bokbloggeir.com
Bokelskerinnen
ebokhylla mi
Elikkens bokhylle
Flukten fra virkeligheten

Grokros verden
Mellom bokstablene
Ritaleser
Reading Randi
Rose-Maries litteratur- og filmblogg
Tine sin blogg

I tillegg har vi leselampen.no, som tar betalt for å utføre en proff bokanmeldelse.

Utfordrer til topplista av norske bokbloggere:
IkkeBareEiBok

Hva er effekten av å få boka anmeldt på en bokblogg?

Det er selvsagt vanskelig å måle, men når du utgir bok må du spre budskapet om at boka finnes. Hvis ikke folk vet at boka eksisterer, hvordan skal du få solgt den da? Anmeldelse i media er veldig vanskelig å få, og mange aviser kutter ned på antall bokanmeldelser. Dette har blant annet bakgrunn i at media ikke har monopol på å publisere bokanmeldelser lenger.

Når det er sagt kan det godt hende at du bør sende boka til media likevel, for dersom temaet er interessant lager de gjerne en artikkel om det. Kontakt gjerne journalisten først, slik at boka ikke blir liggende i posthylla til forvirring. Noen ganger ønsker journalisten å se på boka først, andre ganger er det best å sende noen ord om temaet, og så gi journalisten boka etter intervjuet. Mange journalister har tidsmangel og gruer seg for å lese en hel bok først.

I 2021 blir systemet til Bokbasen/Mentor oppdatert, slik at du enkelt kan legge inn bokanmeldelser. Dermed vil kundene på bokkilden, ark.no og andre se anmeldelser du har fått – bare noen timer etter at du har lagt de inn i systemet. Slik ser anmeldelsene ut på boka Livet, av Lisa Aisato. Du ser både anmeldeser ved sidan av omslaget, og ved trykke på knappen Anmeldelser eller scrolle nedover.

Får du en god anmeldelse bør du selvsagt bruke den for alt det er verdt. Gjerne Facebook og hjemmeside. Men du kan også trykke den på omslaget til neste opplag av boka. Eller du kan prøve å skaffe anmeldelse før boka blir utgitt, slik at du får den med på første opplag. Her er oppskrift på hvordan du legger ut en bokanmeldelse på nettsidene til nettbokhandlere.

Hva er en bokblogg?

Blogg er sammensatt av ordene web og logg. Bokblogger handler primært om to ting: Litteraturformidling eller litteraturkritikk. Noen gjør begge deler, andre gjør en av delene.

Fill out my online form.