Bokblogg – Norges mest leste akkurat nå

Hvilken bokblogg er mest lest? Fasiten forandrer seg stadig, men her er en liste over de mest leste. Her finner du boktips for enhver smak. Alle på listen er positive til å motta bøker, men du kan ikke regne med at alle leser og anmelder boka du sender. Generelt er romaner/krim de mest omtalte bøkene på bloggene. I løpet av våren vil vi oppdatere lista etter hvilke sjanger bloggene fokuserer mest på. Lenger nede finner du navn og kontaktinformasjon. Bloggerne er spredd over hele landet, og har aldersspredning fra tyveårene til femtiårene. Vi oppdaterer lista kontinuerlig.

Alfabetisk liste over de mest leste:

Artemisias verden
bokbloggeir.com
Bokelskerinnen
ebokhylla mi
Elikkens bokhylle
Grokros verden
Gråbekkas bokblogg
Knirk
Mellom bokstablene
Ritaleser
Reading Randi
Skrivehula
Tine sin blogg

I tillegg har vi leselampen.no, som tar betalt for å utføre en proff bokanmeldelse.

Utfordrere:
Rose-Maries litteratur- og filmblogg
Siljes skriblerier

Hva er effekten av å få boka anmeldt på en bokblogg?

Det er selvsagt vanskelig å måle, men når du utgir bok må du spre budskapet om at boka finnes. Hvis ikke folk vet at boka eksisterer, hvordan skal du få solgt den da? Anmeldelse i media er veldig vanskelig å få, og nå skal til og med VG kutte ut bokanmeldelser. Dette har blant annet bakgrunn i at media ikke har monopol på å publisere bokanmeldelser lenger. Når det er sagt kan det godt hende at du bør sende boka til media likevel, for dersom temaet er interessant lager de gjerne en artikkel om det. Kontakt gjerne journalisten først, slik at boka ikke blir liggende i posthylla til forvirring. Noen ganger ønsker journalisten å se på boka først, andre ganger er det best å sende noen ord om temaet, og så gi journalisten boka etter intervjuet. Mange journalister har tidsmangel og gruer seg for å lese en hel bok først.

I 2021 blir systemet til Bokbasen/Mentor oppdatert, slik at du enkelt kan legge inn bokanmeldelser. Dermed vil kundene på bokkilden, ark.no og andre se anmeldelser du har fått – bare noen timer etter at du har lagt de inn i systemet.

Fill out my online form.