Tips om strekkode, betalingsløsning og andre småtips

Mange lesere av “Slik gir du ut på eget forlag” følger opp med spørsmål om interessante småting. Her er noen svar som jeg har funnet selv, eller fått av leserne:

Hvordan teste strekkoden?

Jeg har aldri opplevd problem med strekkoder på bøkene mine, men noen designere er litt usikre på om koden fungerer etter å forminsket eller klippet i den. Da kan du printe utkastet til omslag, gå inn på Norli og skanne strekkoden. Norli har nemlig skannere i mange av bokhyllene i butikken. Du vil ikke se noen pris i displayet på skanneren, men det er fordi boka di ikke er lagt inn i systemet. Men du vil merke om skanneren oppfatter at det er en strekkode som fungerer, eller ikke. Oppdatert: se video der Oddbjørn viser en app som leser strekkoder.

Hvordan opprette betalingsløsning på nettsiden min? (For eksempel slik som dette)

Jeg benytter stort sett PayPal, og på deres sider kan du lese instruksjoner. Eller du kan benytte en webekspert. Kontakt oss for tips om folk du kan stole på. Betaling over internett er noe annet enn betalingsterminal, som jeg har skrevet om i “Slik gir du ut på eget forlag”.

Jeg tenkte å kalle boka mi for “Ilden”, men det finnes andre bøker med denne tittelen. Betyr det at jeg ikke kan bruke samme tittel?

Nei. Det er copyright på innholdet, men boktittelen er ikke beskyttet på samme måte. Da ville det nesten gå tomt for boktitler etter noen år. Det utgis utrolig mange bøker hver dag, verden rundt.

Skal jeg betale moms på trykking av bøker?
Det korte svaret er ja. Det lange svaret finner du på side 51 i “Slik gir du ut på eget forlag”.

Flere småtips kommer, så følg med. Sjekk også tipsene våre i resten av bloggen.